Ce sa iei cu tine in bagajul de la munte

Cel putin o data pe an este bine sa ajungi la munte fie ca mergi la ski, hiking, la un festival sau sa petreci timp alaturi de prieteni la o cabana.

Indiferent de care ar fi motivul pentru ca are ajungi la munte – in tara sau in strainatate – exista anumite obiecte pe care nu trebuie sa le uiti acasa niciodata pentru ca te vor ajuta sa iesi cu bine din diverse situatii.

Pe unele dintre ele probabil ca le stii deja si poti sa iei acest articol ca pe un reminder sa nu uiti sa le pui in bagaj, iar pe altele probabil doar acum ajungi sa le descoperi.

5 obiecte pe care sa le iei cu tine in bagajul de la munte

Desigur ca fiecare dintre noi avem tabieturi cu care suntem obisnuiti, insa obiectele despre care urmeaza sa iti povestim sunt potrivite atat femeilor, cat si barbatilor si, unele dintre ele chiar si copiilor.

1. Crema SPF

Indiferent de anotimp, crema SPF trebuie sa fie prezenta in fiecare rucsac. In functie de nevoi poti sa alegi din mai multe varietati, insa cea mai slaba sa fie neaparat cu protectie de 30.

Chiar daca ni se pare ca soarele nu bate si nu prinde la fel de tare pe munte, realitatea este exact inversa. Razele solare isi fac simtita prezenta chiar si iarna pe partii si pielea trebuie mereu protejata.

2. Hanorac

Fie primavara, vara, toamna sau iarna, hanoracul este de nelipsit din niciun bagaj. Acesta este acea piesa vestimentara versatila pe care o poti imprumuta chiar si prietenilor la nevoie.

De cele mai multe ori acestea sunt unisex, asa ca nu uita sa pui unul in plus in bagaj pentru cei uituci.

3. Lanterna frontala

Lanterna frontala te va ajuta si atunci cand te plimbi noaptea prin padure sau pe langa ea si atunci cand stai la gratar si ai nevoie de lumina. Este mica, compacta si incape in orice buzunar. Nu ai cum sa spui ca nu ai un loc pentru ea.

De asemenea, majoritatea sunt rezistente la apa, asa ca nu trebuie sa iti faci griji daca o scapi intr-un parau.

4. Pulverizator anti-tantari

Mai degraba folositor vara, pulverizatorul pentru tantari te va apara de acestia mai ales atunci cand ti-e lumea mai draga.

Chiar daca vei sta pe langa surse de lumina, solutia dinauntru ii va tine deoparte si astfel vei putea sa te bucuri de timpul petrecut in natura.

5. Trusa de prim ajutor

Cand spunem trusa de prim ajutor nu ne referim la cele pe care le ai in masina si la birou, ci mai degraba la una micuta care sa contina plasturi, apa oxigenata, comprese, penseta pentru extragerea capuselor.

Acestea te vor ajuta in caz de urgente, insa daca se intampla ceva grav va trebui sa chemi ajutor specializat.

In orice sezon ai ajunge pe munte si cu orice ocazie, nu uita sa pui in rucsac aceste cinci obiecte care sa te scape de griji.

Tu ce pui de obicei in bagaj?