3 destinatii de city break pentru vara aceasta

Concediile sunt printre cele mai asteptate momente din an si pregatirile pentru acestea incep, mental, cu mult timp inainte.

In zilele noastre orele si zilele par sa treaca mult mai repede, stresul ne loveste din toate partile, astfel ca este foarte important sa incercam sa gasim o balanta pentru a tine piept situatiilor de care ne putem lovi.

Un concediu de 7-10 zile pe an este neaparat sa luam pentru a reusi sa ne deconectam de tot macar pentru cateva zile de la rutina in care traim.

Cu toate acestea, de cand zborurile si plecatul din tara sunt atat de accesibile, este recomandat ca o data la cateva luni, pe cat posibil, sa mergem intr-o calatorie. Si aici ne refeim atat in tara, cat si in strainatate.

Chiar daca nu apuci neaparat sa te deconectezi de tot, este important sa schimbi mediul si sa vezi si alte strazi si cladiri decat cele care iti ies in cale zi de zi.

Azi iti povestim despre 3 destinatii pe care sa le vizitezi singur, alaturi de familie sau de prieteni si cu care nu vei da gres.

3 destinatii pentru un city break reusit

Fiecare avem destinatiile preferate: unora ne place mare, altora muntele, in timp ce altii isi doresc sa viziteze orase sau sate.

Nu exista o varianta buna sau una rea pentru un city break si asta poate sa iti demonstreze oricine. Sa pleci intr-o calatorie, oriunde ar fi ea, inseamna sa ai grija in primul rand de sanatatea ta mentala.

1. Satele din Transilvania

De oriunde ai fi sau oriunde ai locui, nu se poate sa nu fi auzit de frumusetea satelor saxone din Transilvania.

Vestea lor a ajuns pana si la Printul Charles, care a investit bani in proprietati in aceasta regiune.

Viscri, Biertan, Saschiz sunt doar trei dintre cele carora merita sa le faci o vizita cel putin o data-n viata pentru a simti cum e sa traiesti intr-un stil autentic, asa cum o faceau strabunii nostri.

2. Italia – Roma

Daca iti doresti sa petreci cateva zile intr-un oras care musteste de cultura si istorie, atunci Roma este alegerea ideala.

Aici vei putea sa te intorci in timp vizitand muzee si sa cunosti mai bine parte din istoria Europei.

La cativa kilometri departare este si marea, daca pe lista ta de dorinte este sa o vezi macar o data in cateva zile.

3. Insulele Canare

Cea mai cunoscuta dintre acestea este Tenerife, pentru viata de noapte de acolo si peisajele de vis.

Insa nici celelalte 7 care fac parte din arhipelag nu sunt de ratat.

Formate pe roca vulcanica, acestea te vor uimi la fiecare pas atat cu apa oceanului care se loveste de stanci, cat si cu muntii care te asteapta la o sesiune de hiking.

Mai aproape sau mai departe de tine exista destinatii care iti vor taia respiratia fara indoiala.

Alege-le pe cele care sunt pe sufletul tau si petrece acolo cateva zile in care sa-ti creezi amintiri pentru o viata.

Deconectarea este bine venita din cand in cand si te va ajuta sa iti incarci bateriile!